İçeriğe geç
ajan.io

Belgeler menüsü

Bu sayfada

Yönetici tarafından yönetilen paylaşım

Yönetişim'den bir aracının paylaşım ayarlarının kontrolünü elinize alın, böylece kimin erişime sahip olduğunu yalnızca yöneticiler değiştirebilir.

Yönetici tarafından yönetilen paylaşım, Yönetişim alanından çalışma alanı yöneticileri tarafından kullanılabilir.

Yönetici tarafından yönetilen paylaşım, bir temsilcinin erişim listesini yalnızca yöneticilerin değiştirebileceği şekilde kilitlemenize olanak tanır. Sahipler ve editörler hâlâ aracıyı açabilir ve kimlerin erişime sahip olduğunu görebilir ancak aracı düzenleyicideki paylaşım kontrolleri salt okunur hale gelir. Bunun yerine tüm paylaşım değişiklikleri Yönetişim'de yapılır.

Ne zaman kullanılmalı?

Aşağıdakileri yapmanız gerektiğinde yönetici tarafından yönetilen paylaşımı açın:

  • İş açısından kritik veya hassas bir aracıyı kimlerin kullanabileceğini zorunlu kılın
  • Sahiplerin incelemeden erişimi genişletmesini önleyin
  • Paylaşım kararlarını tek bir yerde denetlenebilir tutun
  • Yapılandırmanın sorumluluğunu aracı sahibine bırakarak paylaşımın sahipliğini bir uyumluluk veya güvenlik ekibine devredin

Sahipler ve düzenleyenler için ne gibi değişiklikler

Yönetici tarafından yönetilen paylaşım açıkken:

  • Temsilci düzenleyicisindeki paylaşım iletişim kutusunda, erişimin bir yönetici tarafından yönetildiğini açıklayan bir başlık görüntülenir
  • Mevcut kullanıcılar, gruplar ve çalışma alanı genelinde erişim, salt okunur bir liste olarak görünür kalır
  • Sahipler ve editörler kişi ekleyemez, rolleri değiştiremez veya düzenleyicinin erişimini kaldıramaz
  • Yöneticiler erişim listesini Yönetişim'den yönetmeye devam eder

Geçişin kapatılması normal paylaşım davranışını geri yükler ve sahipler ve düzenleyenler erişimi düzenleyiciden tekrar yönetebilir.

Yönetici tarafından yönetilen paylaşım nasıl etkinleştirilir

  1. Governance → Agents'a gidin ve aracıyı açın
  2. Paylaşım sekmesini açın
  3. Yönetici tarafından yönetilen paylaşım seçeneğini açın

Geçiş açıkken kullanıcıları, grupları ve çalışma alanı erişimini eklemek veya kaldırmak için aynı Paylaşım sekmesini kullanın. Kontrolü temsilcinin sahiplerine ve editörlerine geri vermek için bunu kapatın.

Kuruluşunuzun bağlı olduğu aracılar için verified status ile birlikte yönetici tarafından yönetilen paylaşımı kullanın. Doğrulama, kullanıcılara kalite sinyali verir ve yönetici tarafından yönetilen paylaşım, erişimin politikalarınıza uygun olmasını sağlar.